Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/c/1/fluffymania.eu/httpd.www/index.php:1) in /customers/1/c/1/fluffymania.eu/httpd.www/wp-includes/feed-rss2.php on line 8 fluffymania https://www.fluffymania.eu/ fluffymania Fri, 03 Dec 2021 14:51:17 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.2.2 https://www.fluffymania.eu/wp-content/uploads/2021/02/cropped-Projekt-bez-tytulu-3-32x32.png fluffymania https://www.fluffymania.eu/ 32 32 shopengine_activated_templates a:0:{} HOE BEWUST KIES JIJ JOUW VERZORGINGSPRODUCTEN? https://www.fluffymania.eu/hoe-bewust-is-jouw-huidverzorging/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=hoe-bewust-is-jouw-huidverzorging https://www.fluffymania.eu/hoe-bewust-is-jouw-huidverzorging/#respond Fri, 03 Dec 2021 14:51:17 +0000 https://www.fluffymania.eu/?p=17209 Wanneer je kinderen krijgt, doe je er alles aan om ze gezond te houden, toch? Daarom geef je ze de

Artykuł HOE BEWUST KIES JIJ JOUW VERZORGINGSPRODUCTEN? pochodzi z serwisu fluffymania.

]]>
Wanneer je kinderen krijgt, doe je er alles aan om ze gezond te houden, toch? Daarom geef je ze de juiste voeding, de juiste zorg, veel liefde en kusjes wanneer ze zijn gevallen. Maar ben je net zo bewust bezig met welke tandpasta goed voor ze is of wat voor ingrediënten er in de shampoo zitten? En hoe zit het met jezelf, ben je net zo bewust bezig met wat je op je huid smeert, als met wat je in je mond stopt?
Veel mensen zijn steeds bewuster bezig met gezonde voeding. We beginnen ons langzaamaan te beseffen dat zo’n plofkip vast niet heel gezond is en hetzelfde geldt voor pesticiden op groente en fruit. We gaan voor natuurlijke producten, zonder hormonen, pesticiden en andere onnatuurlijke dingen die we echt niet in ons lichaam willen. Maar hoe dit dat met onze verzorgingsproducten? Kijk jij naar een verpakking voor je een nieuwe dagcrème koopt? En weet je überhaupt wel wat al die producten inhouden?

Het begin van een strijd tegen chemische producten

Jaren geleden begon er opeens een campagne over hoe sulfaat slecht voor je is, en niet meer in producten verwerkt zou mogen worden. We gingen massaal op zoek naar SLS vrije producten en parabenen waren al net zo slecht. De helft had geen idee wat het inhield, maar we wilde het niet meer. En terecht wel. 
Parabenen worden gebruikt voor een langere houdbaarheid, maar blijken een rol te spelen in de ontwikkeling van verschillende kankersoorten. Do we have to say more?
SLS is weldegelijk een effectief ingrediënt tegen vet haar en vuil, maar het is een vrij agressief middel. Het dringt diep in de haren door en kan zowel in het haar als op de hoofdhuid schade aanrichten. Dit komt doordat sulfaat geen onderscheid kan maken tussen ongewenst vet en gezonde vetten in de haarzakjes. Met als gevolg juist dof en droog haar en een droge hoofdhuid. Vervolgens gaan we dan met andere producten aan de slag om dat weer te herstellen en blijven we bezig. En blijf je geld weggooien aan producten die je niet helpen. Tijd voor alternatieven.

Hoe kan ik mijn haar schoon krijgen zonder schuim?

Er zijn gelukkig alternatieven om jouw shampoo alsnog te laten schuimen zodat het goed over je haar te verdelen is. Neem bijvoorbeeld de voedende shampoo van Naïf, die gebruik maakt van gedroogde kokosvezels en de goede vetzuren uit kokosolie om schuim te creëren. Verwacht niet dezelfde hoeveelheid schuim als met SLS, dat is niet haalbaar. Maar toch zul je bij deze shampoo voldoende schuim krijgen om je haar goed te kunnen wassen. Verzorg je haar daarna met de verzachtende conditioner van Naïf, gemaakt met lijnzaadolie voor een voedende en antistatische werking. 
Voor jouw baby kun je kiezen voor de zachte shampoo gel van Carelia met calendula voor een heerlijk zachte hoofdhuid. Voor babies is minder schuim soms juist een voordeel, dan komt het ten minste niet in de ogen als ze teveel bewegen. Win-win. Bovendien zijn beide producten goed voor het milieu. Er zitten namelijk geen microplastics in die weer in de oceaan terecht komen. 

Wat doet mijn shampoo met de oceaan?

De meeste verzorgingsproducten bevatten microplastics. Zó klein dat je ze met het blote oog niet ziet. Dat kan dan vast geen kwaad, hoor ik je denken, maar helaas wel. Deze microplastics dwalen rond in de oceaan en elk diertje dat een slok water binnen krijgt, krijgt daarmee een lading plastic binnen. Één zo’n microplastic stukje maakt misschien niet zoveel uit. Maar het stapelt op. Plastic verteert niet in je lichaam. Dat zul je vast weten, als jouw kind een keer een stukje lego heeft ingeslikt. Dat komt er gewoon weer in z’n geheel uit. Bij vissen en vogels blijven deze kleine deeltjes echter vastzitten in de maag, waardoor het beestje minder kan eten. Net als dat jij na het eten een vol gevoel kan hebben, blijven zij dat dus eindeloos houden. Hierdoor eten ze minder en krijgen ze dus niet de juiste voedingsstoffen binnen.
Bovendien blijven ze water binnen krijgen, waardoor de maag steeds verder en verder vult met plastic, tot er niks meer bij kan. Op den duur kunnen ze simpelweg niet meer eten, en verhongeren ze dus, met een maag vol plastic. En microplastics zijn niet eens het enige probleem. Heb je er wel eens over nagedacht wat voor effect jouw zonnebrand op de oceaan heeft als je na het insmeren de zee in wandelt?

Kies jij voor het koraal?

Zonnebrandcrème is mogelijk het milieuvervuilendste product dat er bestaat. Voornamelijk omdat we het veel gebruiken op het strand, waarna we vervolgens de zee in rennen. Daarna herhalen we dit proces nog eens 5 keer. Begrijp me niet verkeerd, zonnebrand is ontzettend belangrijk! Maar onze oceaan ook. En we kunnen ons best doen om onszelf te beschermen tegen UV-straling én de oceaan tegen de schadelijke stoffen in chemische zonnebrand. Zonnebrand is namelijk één van de voornaamste oorzaken voor het afsterven van het koraal. De ingrediënten die worden gebruikt om ons te beschermen tegen UV-straling, beschermen algen net zo goed tegen Uv-licht. Het enige probleem is dat algen Uv-licht nodig hebben om te groeien. Dat kan dus niet meer als jouw zonnebrand met octinoxate of oxybenzone het licht blokkeert. En zonder algen, geen koraal. Zonder koraal, geen vissen en ga zo maar door. 

Milieuvriendelijke zonnebrandcrème

Gelukkig zijn ook hiervoor alternatieven op de markt die beter zijn voor jou én het milieu. Kijk voor de kinderen bijvoorbeeld eens naar de SPF-50 zonnebrand van Naïf of de face & body SPF-50 van Carelia. Deze crèmes zijn gemaakt met natuurlijke oliën en een beschermende factor op basis van zink. Zink heeft van nature een afdekkend en beschermende werking en beschermt zo de huid tegen de zon. Omdat het natuurlijke producten zijn, richten ze geen schade aan in de oceaan. Bovendien zijn ze voedend voor de huid. De crème van Carelia heeft daarbij een kalmerend effect en de crème van Naïf werkt verkoelend. Regelmatig insmeren zorgt er dus ook nog eens voor dat je niet zo snel oververhit raakt. Wederom een win-win!
Voor een lagere factor kun je kiezen voor de SPF 30 hydraterende crème van Resibo. Deze crème is gemaakt met sparrenschors. Wat beschermt er nu beter dan een boomschors? Bovendien is de crème voedend, heeft het een anti-rimpel werking én zorgt het voor een mooie egale huidskleur.

Kies voor jezelf en het milieu

Kortom, er zijn verschillende alternatieven op de markt als het gaat om verzorgingsproducten, die zowel voor jou als het milieu beter zijn. Dus als jij bewust bezig bent met wat je ín je lichaam stopt, raad ik je aan om ook eens te achterhalen want je óp je lichaam smeert. Onze huid is ons grootste orgaan en misschien wel het belangrijkste. Het beschermt ons van alle schadelijke invloeden van buitenaf. Het minste wat we kunnen doen, is er goed voor zorgen, toch? Wacht niet tot een nieuwe wereldwijde campagne zoals we hadden met sulfaat en parabenen, ga zelf op onderzoek uit en ga voor echt goede producten.

 

Artykuł HOE BEWUST KIES JIJ JOUW VERZORGINGSPRODUCTEN? pochodzi z serwisu fluffymania.

]]>
https://www.fluffymania.eu/hoe-bewust-is-jouw-huidverzorging/feed/ 0
OVER ONS_ WIE ZIJN WIJ? https://www.fluffymania.eu/over-ons_-wie-zijn-wij/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=over-ons_-wie-zijn-wij https://www.fluffymania.eu/over-ons_-wie-zijn-wij/#respond Sun, 31 Oct 2021 10:03:47 +0000 https://www.fluffymania.eu/over-ons_-wie-zijn-wij/ ONDEK SPEEL DRAAG SLAAP HERHAAL De inspiratie om fluffymania op te richten was en is nog steeds mijn dochter Matilde.

Artykuł OVER ONS_ WIE ZIJN WIJ? pochodzi z serwisu fluffymania.

]]>

ONDEK SPEEL DRAAG SLAAP HERHAAL

De inspiratie om fluffymania op te richten was en is nog steeds mijn dochter Matilde. Zij noemt zichzelf Mania sinds ze anderhalf jaar oud is. Zij herinnert mij er elke dag weer aan dat mijn grootste succes niet iets is wat ik behaald heb maar wie ik aan het opvoeden ben. Fluffymania gaat over liefde & magie waar elk kind zich welkom kan voelen. Het is een veilige plek waar iedereen kan mee doen, spelen, blij zijn en zich speciaal kan voelen. We staan voor betrokkenheid, gelijkheid en liefde.

DIT IS FLUFFYMANIA

Fluffymania is opgericht door het verlangen om een TO GO winkel te creëren waar we zorgvuldig geliefde merken en ontwerpers uitkiezen en bij elkaar brengen in de wereld van speelgoed, kleding en interieur voor kinderen.

Ik heb mijzelf in het algemeen gericht op Europa zodat de uitstraling van Fluffymania door de beste merken en ontwerpers gecreëerd kan worden. De producten zijn tijdloos en de kwaliteit is uitzonderlijk. Deze producten zijn voor gezinnen die geen ruimte hebben in hun huizen voor plastic producten van verwerpelijke kwaliteit en die voor kwaliteit boven kwantiteit kiezen.

BEDRIJFSACHTERGROND

Ik ben supertrots en blij dat alle producten aandachtig ontworpen zijn, prachtig gemaakt en stijlvol zijn met uitstekende kwaliteit en het meest belangrijke: origineel en uniek voor onze winkel. Al deze aspecten brengen ons visie in het leven waarbij we het meest uitgebreide uit de opvoeding van kinderen ondersteunen. Hun leren dat ze mogen zijn wie ze willen zijn en leren om hun dromen waar te maken, om te doen waar ze van houden en zodat ze op een dag erachter komen dat ze volwassen worden.

#FLUFFYMANIAMISSIE

Als we willen veranderen en willende wereld beter wordt, kunnen we dat niet verwachten van derden. We moeten naar onszelf kijken en de persoon worden die actie onderneemt en verandering brengt. Wijzelf moeten de verandering zijn. We geloven in ondersteuning. Ondersteuning van de planeet waar we op leven. Omdat we niet onverschillig staan tegenover het milieu en het lot van de dieren, hebben we besloten om 5% van onze winst te doneren aan verschillende goede doelen en organisaties die zich bezighouden met het redden van de dieren en onze planeet. Voor altijd. Dit is waar wij voor staan met beste bedoelingen.

Artykuł OVER ONS_ WIE ZIJN WIJ? pochodzi z serwisu fluffymania.

]]>
https://www.fluffymania.eu/over-ons_-wie-zijn-wij/feed/ 0